F.A. (Femke) Brenninkmeijer (Voorzitter)
Femke Brenninkmeijer (1973) is sinds juni 2020 CEO van de NPRC, de grootste binnenvaart coöperatie in Europa, met het hoofdkantoor in Rotterdam en kantoren in Duitsland, België en Frankrijk. De coöperatie heeft vandaag de dag 140 leden en dagelijks varen circa 200 schepen uit naam van de NPRC voor het transport van grondstoffen naar alle Europese industrieën waaronder Holland Malt, Heineken en Cosun Beet. NPRC is een data gedreven organisatie en in haar sector koploper op het gebied van digitalisering met als doel data real time te delen en de supply chain slimmer, efficiënter en duurzamer in te richten. Femke zet zich daarbij in op de realisatie van waterstof-electrisch aangedreven binnenvaart schepen en de integratie van de industrie- en de transportketen. Daarvoor was Femke Commercieel Directeur bij Port of Amsterdam in welke functie zij mede de energietransitie van de haven vorm heeft gegeven, zij zich heeft ingezet voor het aantrekken van de offshore wind business naar de Amsterdamse havenregio en de bevordering van samenwerking in de regio en met andere haven clusters. Naast deze werkzaamheden is Femke vice voorzitter van de Raad van Advies van Telstar Vrouwen (voetbal), een actieve mentor voor NL Groeit waarbij Femke start ups & scale ups begeleidt met hun strategie en organisatie vraagstukken en is zij bestuurder van de Amsterdamse havenclub. Femke studeerde Internationaal Recht en Bestuursrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, zij was trainee bij de Verenigde Naties in New York waarna zij een aantal jaren werkzaam is geweest als advocaat in de civiele praktijk onder andere bij Hogan Lovells. Femke woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van 3 dochters.
M.J.H. (Mark) Broekman
Mark Broekman (1973) is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van financiering van investeringen en innovatie. De eerste 8 jaar lag zijn focus vooral op bedrijven uit de regio Brabant. De afgelopen 12 jaar adviseert hij bedrijven in heel Europa met een sterke focus op de Energie & Milieu sector. Na zijn studie Technische Innovatiewetenschappen met component werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, startte Mark als consultant bij Arthur Andersen. In 2003 vervolgde hij zijn loopbaan bij één van de “big four’, EY (Ernst & Young), waar hij in diverse management- en consultancyrollen actief was. In 2007 trad hij in dienst van de PNO Groep waarin hij onder meer verantwoordelijk was voor de strategie, business development en uitbouw van de expertise groep Energie & Milieu. Inmiddels is deze expertisegroep uitgegroeid tot een volwaardige Europese onderneming EGEN en actief in zeven landen. Zo is hij in de functie van Managing Director EGEN Europe verantwoordelijk voor een grote groep enthousiaste consultants in Europa die werken aan de versnelling van groene innovatie en investeringen in de energietransitie. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de algehele subsidieverwerving bij grote accounts (netbeheerders, energieproducenten en ontwikkelaars) in de energiesector in Nederland.
M.B. (Manja) Thiry
Manja Thiry (1973) heeft ruime ervaring als bestuurder in de energiesector. Zo was ze onder andere algemeen directeur van het warmtebedrijf van Eneco en daarvoor directielid van Ennatuurlijk. Na haar studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente heeft ze verschillende rollen vervuld bij Philips, Nike en Pon. De rode draad in haar loopbaan is succesvolle samenwerkingen organiseren in een complex stakeholderlandschap. Ze is een verbinder tussen zowel private en publieke partijen. Manja is voorzitter van de Stichting Energiebank Nederland, een organisatie die zich inzet tegen energiearmoede met een grote groep vrijwillige energiecoaches.
R.R.C. (Roderick) Timmer
Roderick Timmer (1980) is al bijna 20 jaar actief op het gebied van energiemarkten, energiepolitiek en leveringszekerheid van elektriciteit. Na zijn studie Bedrijfseconomie richting Financiering aan de Universiteit van Amsterdam startte Roderick bij Nuon en begon met fundamentele analyses van de elektriciteitsmarkten en handel in elektriciteit met een specifieke focus op de interconnectoren met het VK. De opkomst van wind- en zonne-energie en de impact daarvan op het elektriciteitsnet en de markt heeft hij van dichtbij meegemaakt. Nuon werd overgenomen door Vattenfall en Roderick nam daarna plaats in de centrale ondernemingsraad van Nuon. Toen Vattenfall eind 2016 de handelsactiviteiten verplaatste, besloot hij zelf een energiehandelsteam op te bouwen bij Cross Energy Trading in Amsterdam, gericht op stroom, gas en CO₂-handel. Begin 2024 richtte Roderick Trio Energy op, waarmee hij zich richt op oplossingen rondom het energietrilemma: de balans tussen duurzaamheid, leveringszekerheid en betaalbaarheid. Het energietrilemma heeft mede door zijn achtergrond in fundamentele analyse van energiemarkten altijd zijn aandacht gehad. Tijdelijke mismatches tussen vraag en aanbod zijn een normaal verschijnsel binnen de energietransitie en energiemarkten. Waar de afgelopen 15 jaar bijvoorbeeld sprake was van een overschot aan elektriciteit, is de situatie op sommige momenten in het jaar aan het veranderen door de combinatie van decarbonisatie, elektrificatie en de toename van weersafhankelijke opwekcapaciteit in Europa. Dit maakt flexibiliteit binnen het elektriciteitssysteem cruciaal voor leveringszekerheid en een hoger aandeel duurzame energie en hier ligt de focus van Trio Energy. Naast zijn werk bij Trio Energy doet Roderick onderzoek naar leveringszekerheid van elektriciteit aan de Universiteit Utrecht en is hij actief in diverse besturen, waaronder het Technisch Economisch Genootschap.