10 september was een historische dag voor Revyve! Het bedrijf opende officieel hun eerste commerciële productiefaciliteit in Dinteloord!
De locatie is onderdeel van het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland. Door de geavanceerde technologie ontsluit het bedrijf het potentieel van gist, een bekend superingrediënt, om hoogwaardige textuuringrediënten te produceren. Daarmee bieden ze een alternatief voor kippeneiwit, dat tot nu toe de dierlijke standaard is voor textuur van talloze voedingsmiddelen. Kortom, een veelzijdig en duurzaam food ingrediënt, made in Brabant.
Duurzame voedseloplossingen
Revyve's beslissing om de activiteiten in Dinteloord te vestigen, past bij het doel om lokale en duurzame voedseloplossingen te creëren en tegelijkertijd bestaande agrofoodecosystemen, zoals die in Brabant, te benutten. Met behulp van strategische investeringen van partners zoals Royal Cosun en Oost NL (de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland). schaalt het bedrijf de productie op om te voldoen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke ingrediënten. Revyve's werk is onderdeel van een bredere beweging om de ecologische voetafdruk van de voedingsindustrie te verkleinen door bijproducten op innovatieve manieren te gebruiken.
De BOM was aanwezig bij de opening om Revyve te feliciteren. Daarnaast zullen wij het bedrijf zo goed mogelijk ondersteunen in hun opschalings-en impact ambities. Een mooi voorbeeld van de ambitie van Brabant om de opschalingshotspot van Europa te worden!